Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
"Τι θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;" Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση σε παιδιά τής ηλικίας  επτά και οκτώ ετών. "Παιδίατρος, δικηγόρος, δασκάλα, αρχιτέκτονας, τραγουδιστής, ζωγράφος, μάγειρας..." Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις απαντήσεις που έδωσαν οι μικροί μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου στις εμψυχώτριες τού Μουσείου Πειραμάτων κατά την επίσκεψή τους εκεί, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016.
Τι γίνεται, όμως, αν κάτι πάει στραβά; Αν ο γιατρός είναι αδιάβαστος, ο μάγειρας τεμπέλης, ο περιπτεράς ακατάστατος, ο κτηνίατρος μεθυσμένος, η δασκάλα απροετοίμαστη, ο τραγουδιστής παράφωνος;
Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, από μια σειρά παιχνιδιών ρόλων, τα παιδιά μπόρεσαν να αναδείξουν τον ρόλο και τη σημασία όλων των επαγγελμάτων, ενώ παράλληλα διαγωνίστηκαν για το ποιος είναι... ο χειρότερος επαγγελματίας!
Μετά από ένα αξέχαστο δίωρο παιχνιδιού κατέληξαν στο «τι δεν θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν» και συμπέραναν ότι ο καθένας πρέπει να κάνει σωστά και υπεύθυνα τη δουλειά του, για να μπορεί η κοινωνία να λειτουργεί αρμονικά.