Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών, ενημερώθηκαν για την σπουδαιότητα τής γνώσης τής γραφής και τής ανάγνωσης, μέσω ενός μικρού αφιερώματος στη World Read Αloud Day.
Σκοπός μας ήταν να γιορτάσουμε τη δύναμη των λέξεων και των κειμένων και να μοιραστούμε με τους μαθητές μας τη χαρά τής ανάγνωσης. Να τους μεταφέρουμε την αγάπη μας για το διάβασμα και να τους κάνουμε ενεργούς αναγνώστες. Να τους ενημερώσουμε για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, που θα έπρεπε να έχουν όλοι οι συνομήλικοί τους, και να τους ευαισθητοποιήσουμε σχετικά, αναφέροντας τον απίστευτο αριθμό των 794.000.000 αναλφάβητων ανθρώπων που δυστυχώς υπάρχουν στις μέρες μας.
Οι μαθητές κλήθηκαν να σκεφτούν μια συνηθισμένη ημέρα τους και να φανταστούν και να συζητήσουν πώς θα ήταν αυτή εάν δεν ήξεραν να διαβάζουν. Αφού λοιπόν συνειδητοποίησαν τη σπουδαιότητα τής ικανότητας τής ανάγνωσης, κλήθηκαν να φτιάξουν πόστερ ή σελιδοδείκτες για να προωθήσουν το μήνυμα τής ημέρας αυτής.