Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ορίστηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής τού ΥΠ.Π.Ε.Θ ως η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το σχολικό έτος 2017-2018, με τίτλο «Αθλούμαι_ Χαρά-Ζω το μέλλον».
Στόχος τής ημέρας αυτής ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές ότι η άθληση είναι πρωτίστως μια ευχάριστη δραστηριότητα και μια πολύτιμη εμπειρία για όλους.
Την ημέρα εκείνη, καθώς και όλη την εβδομάδα, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις με σκοπό να αθληθούν διασκεδάζοντας, καθώς και να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σε έναν τρόπο ζωής και άσκησης που ιδανικά θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές όλων των τάξεων ξεκίνησαν το μάθημα τής Φυσικής Αγωγής με την εναρκτήρια δράση που προτάθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, με ένα παιχνίδι με μπάλα την οποία τα παιδιά προσπαθούσαν να κρατήσουν στον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα πριν πέσει κάτω.
Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων έπαιξαν διάφορα κινητικά παιχνίδια ταχύτητας και επιδεξιότητας τα οποία ονόμασαν «παιχνίδια χωρίς σύνορα», αφού τα παιχνίδια προέρχονταν από διαφορετικές χώρες.
Οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων έπαιξαν διαγωνιστικά παιχνίδια αλτικότητας, ταχύτητας, και επιδεξιότητας με τη μορφή στίβου μάχης, χωρίς βαθμολογία.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης έπαιξαν αγώνα ποδοσφαίρου, χωρίς σκορ, ενώ οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης δημιούργησαν μια χορογραφία aerobic.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης, τέλος, έπαιξαν αγώνα ποδοσφαίρισης, χωρίς σκορ.
Όλοι οι μαθητές, εξάλλου, συζήτησαν τις έννοιες διά βίου άσκηση, φυσική κατάσταση και καρδιακή συχνότητα, ενώ οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων πειραματίστηκαν και με διαφορετικές εντάσεις άσκησης και αλλαγές στην καρδιακή συχνότητα.