Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή τις ενότητες 3 και 4 τής μεθόδου «Αrthur et Lilou 1» και την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, που γιορτάζεται στις 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές τής  τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσα παρακολούθησαν τη μικρή μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων «La soupe à la grimace» στα Γαλλικά.
Η ταινιούλα περιγράφει την ιστορία τής μικρής Georgette, η οποία κάθε Τρίτη βράδυ πρέπει να φάει τη λαχανόσουπά της, που οποία απεχθάνεται. Όμως η μητέρα της την κάνει να πιστέψει ότι αν δεν τη φάει το τέρας Crackmiam θα έρθει να την βρει. Μια μέρα η Georgette αποφασίσει να φύγει για να ψάξει να βρει εκείνη αυτό το αστείο τέρας που τής περιγράφει η μητέρα της και τότε ανακαλύπτει ότι…
Μετά την προβολή, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Γεώργα, τα παιδιά επεξεργάστηκαν παιδαγωγικό φυλλάδιο με ερωτηματολόγιο σχετικό με την ιστορία τής ταινιούλας. Έτσι, εμπέδωσαν και εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους (οικογένεια, φύση, κατοικία, διατροφή, γεύματα, μέρη τού σώματος, περιγραφή προσώπων, έκφραση συναισθημάτων, ημέρες -στιγμές τής ημέρας- ώρα) και γραμματικές δομές (ρήματα α΄ συζυγίας, ρήματα προτίμησης, επίθετα χαρακτηρισμού, μεριστικά άρθρα, κτητικά επίθετα) που έχουν ήδη διδαχθεί.
Τέλος, διασκέδασαν κάνοντας την ανασύνθεση τής ευχάριστης αυτής ιστορίας μέσα από όμορφα σκίτσα που χρωμάτισαν.