Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 7 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου ΔημοτικούΕκάλης  επισκέφθηκαν, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, το Μουσείο Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, γνωστό και ως Μουσείο Ορυκτολογίας.


Εκεί ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους τού Μουσείου για τα εκθέματά του και θαύμασαν κρυστάλλους, μέταλλα πολύτιμους λίθους και άλλα ορυκτά που φιλοξενούνται στις προθήκες. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν στα παιδιά τα φωσφορίζοντα, σε σκοτεινό χώρο, πετρώματα, αλλά και κομμάτια μικρών μετεωριτών που έφτασαν στην επιφάνεια τής Γης.
Στην επιστροφή τους στο Σχολείο τα παιδιά βρέθηκαν προ μιας όμορφης έκπληξης: Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εκπαιδευτικός κ. Βασίλης Κούτσιαρης ήταν το Σχολείο και συζήτησε με τους μαθητές γύρω από το βιβλίο του «Χιονισμένη πλατεία». Το βιβλίο είχαν ήδη μελετήσει και προσεγγίσει ποικιλοτρόπως τα παιδιά μέσα από το μάθημα τής Φιλαναγνωσίας και των Εικαστικών, παρουσιάζοντας κατά τη συζήτησή τους με τον συγγραφέα όχι μόνο τις εντυπώσεις τους αλλά και εικαστικά έργα τους, εμπνευσμένα από το θέμα τού βιβλίου.