Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα τής γέννησης τού Δανού συγγραφέα παιδικών βιβλίων Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές τής Γ΄ και Ε΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 2 Απριλίου 2019, συναντήθηκαν με τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Δημ. Ταουκίδη και  γνώρισαν τα βιβλία του «Μακαρονομαχία» και «Ο γιατρός Κλόουν».

 Η «Μακαρονομαχία» είναι ένα βιβλίο γραμμένο με πολύ χιούμορ και πρωτοτυπία που κρατά από την πρώτη ώς την τελευταία του σελίδα αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Τα παιδιά συζήτησαν με τον συγγραφέα για όλα τα μηνύματα που προβάλλει το βιβλίο του, τής φιλίας, τού σεβασμού τής διαφορετικότητας, τής ισότιμης αντιμετώπισης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, τής έλλειψης βασικών αγαθών πρώτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν πολλοί συνανθρώποι μας, τής σημασίας μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Στο ίδιο  πνεύμα κινείται και το βιβλίο «Ο γιατρός Κλόουν» που υπενθυμίζει πως η ζωή, ακόμη και για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια, μέσα από την πίστη, την αισιοδοξία, την ελπίδα και, κυρίως, το χαμόγελο γίνεται καλύτερη...