Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού διαθεματικού πραγράμματος που εκπονούν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοιτκού Εκάλης με αφορμή τα μαθήματα τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής σχετικά με τα δικαιώματα τού ανθρώπου, και ειδικότερα τα δικαιώματα των παιδιών, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο στις 17 Απριλίου 2019 και συναντήθηκαν με τους μικρούς τους φίλους.

Τους διάβασαν παραμύθια και ιστορίες που πρόβαλαν τα δικαιώματα των παιδιών για την ασφάλεια, την οικογένεια, την εκπαίδευση, την μόρφωση, την υγεία κ.ά.

Στη συνέχεια όλοι μαζί, με αφορμή ένα βίντεο που παρακολούθησαν σχετικά με τα δικαιώματα τού ανθρώπου στην παιδική ηλικία, συζήτησαν για τα δικαιώματα των παιδιών, την προστασία τους από την πολιτεία αλλά και τις υποχρεώσεις των παιδιών.

Τέλος οι μαθητές τής Ε΄ τάξης έφτιαξαν, με τη βοήθεια των μικρών μαθητών τού Νηπιαγωγείου, αναμνηστικά δώρα και τούς τα προσέφεραν σε ανάμνηση τής επίσκεψής τους στο Νηπιαγωγείο.

Όλα αυτά με την αθόρυβη αλλά επιμελημένη προετοιμασία των παιδιών τής Ε΄ τάξης από τους δασκάλους τους και τις δασκάλες των ειδικοτήτων, όπως τής Φιλαναγνωσίας, των Η/Υ, των Εικαστικών κ.ά.