Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 στον χώρο τού Γυμναστηρίου, τη θεατρική παράσταση «Το όνειρο τού σκιάχτρου» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο τού Ευγένιου Τριβιζά. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική περιπέτεια με μηνύματα που αγγίζουν όλους, όπως  τής ελευθερίας, τής ανεξαρτησίας, τής φιλίας, τής δικαιοσύνης και τής αγάπης.

Τα μηνύματα αυτά καλλιέργησαν στους μαθητές όλοι οι δάσκαλοι που συνεργάστηκαν στο διαθεματικό αυτό πρόγραμμα. Στόχος ήταν η δραστηριοποίηση, η ομαδικότητα, η συνεργασία αλλά και η αυτενέργεια των μαθητών σε διαφορετικά διδακτικά αντικείμενα.

Το θέμα επέλεξαν και επεξεργάστηκαν οι δάσκαλοι μαζί με τους μαθητές σε συνεργασία με τη θεατρολόγο τού Σχολείο κ. Μαργαρίτα Ροββά, με τη καθοδήγηση τής οποίας τα λόγια ενός παραμυθιού έγιναν ζωντανές εικόνες, γεμάτες μηνύματα και διδάγματα.

Η καθηγήτρια Μουσικής κ. Φανή Αβρανά επένδυσε μουσικά την παράσταση, γράφοντας τις μελωδίες των τραγουδιών.

Οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Μαίρη Παπαρούλια και Μαρία Χρυσικοπούλου δίδαξαν τα χορευτικά μέρη τής γιορτής.

Τέλος, η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ελένη Τσαλδίρη φιλοτέχνησε όμορφα σκηνικά και κατασκευές.

Τα παιδιά ζωντάνεψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο το θαυμάσιο αυτό παραμύθι, με την ευχή και την ελπίδα ότι τα μηνύματα και τα διδάγματα τού έργου θα καταφέρουν να κατοικήσουν στις ψυχές όλων.