Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν διαδοχικά στις 9 και 10  Οκτωβρίου το «Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη", στο οποίο περιθάλπονται και εκπαιδεύονται ενήλικα άτομα  με ελαφρά νοητική αναπηρία.

Οι μαθητές μας παρακολούθησαν αρχικά ένα κατατοπιστικό βίντεο σε σχέση με τα άτομα ελαφράς νοητικής αναπηρίας και τις δεξιότητες που μπορούν να αναπτύξουν, αλλά και τις δράσεις και τη γενικότερη συμβολή τού ιδρύματος σε αυτόν τον τομέα.

Ακολούθως συζήτησαν με το επιστημονικό προσωπικό τού ιδρύματος (λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς) και ομάδα τροφίμων τού ιδρύματος σχετικά με το πώς αξιοποιούν δημιουργικά τον χρόνο τους τα άτομα με νοητική υστέρηση σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης, όπως κηπουρική, ζαχαροπλαστική, υφαντική και κατασκευή χειροτεχνημάτων π.χ. κοσμημάτων.

Τέλος, οι μαθητές συμμετείχαν ανά ομάδες σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μαζί με τα μέλη τού ιδρύματος ασχολήθηκαν με την κηπουρική και τη δημιουργία χειροτεχνημάτων με απλά υλικά.

Η επίσκεψη έκλεισε στον χώρο έκθεσης τού εργαστηρίου, όπου τα παιδιά θαύμασαν τις δημιουργίες των τροφίμων και αγόρασαν κάποιες από αυτές.