Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 17 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν σειρά δράσεων καθόλη τη διάρκεια τής εβδομάδας, τις οποιες συνδύασαν και με το διαθεματικό τους πρόγραμμα "Οι 4 εποχές τού χρόνου".

Οι μαθητές μίλησαν για τα φρούτα και τα λαχανικά τού Φθινοπώρου, τα οποία ζωγράφισαν σε διαφορετικό χαρτί, και άνοιξαν το ετυμολογικό λεξικό τής τάξης για να μάθουν από πού προήλθαν τα ονόματά τους. Περισσότερο εντυπωσιάστηκαν με το πορτοκάλι, το φρούτο των Πορτογάλων, και το μανταρίνι των Μανδαρίνων αξιωματούχων τής Κίνας!

Ύστερα, ανά ομάδες έφτιάξαν με πλαστελίνη ένα πιάτο φθινοπωρινών φρούτων.

Μια άλλη ημέρα η δασκάλα διάβασε από το μεγάλο λεξικό τής τάξης ανακατεμένους ορισμούς οπωρολαχανικών και κάθε ομάδα προσπαθούσε να κερδίσει πόντους αντιστοιχώντας σε κάθε ορισμό ένα συκεκριμένο λαχανικό ή φρούτο.

Στο μάθημα τής Ελληνικής Παράδοσης οι μαθητές ανέλυσαν την πυραμίδα τής μεσογειακής διατροφής και ζωγράφισαν από ένα υγιεινό πιάτο.

Και στο τέλος τής εβδομάδας επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη Βιβλιοθήκη, όπου τους υποδέχτηκε ο υπεύθυνος και τους μίλησε για τον χώρο και τους κανόνες της.
Στη συνέχεια συμμετείχαν σε μια βιωματική δράση στην οποία ξεχώρισαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γλυκά, τα έκοψαν και τα κόλλησαν στον αντίστοιχο κύκλο.