Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Γ΄Αρσάκειου- Τοσίτσειου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν, στο πλαίσιο τού διαθεματικού τους προγράμματος «Από τον πλανήτη τού "εγώ" στον πλανήτη τού "εμείς"», στο βιωματικό πρόγραμμα τής ομάδας Zoomology «Η τάξη που ονειρεύομαι».

Οι μικροί μαθητές, αφού εξερεύνησαν τις αρχιτεκτονικές έννοιες τής κάτοψης και τής κλίμακας, παρατήρησαν σύγχρονες τάξεις και πρωτότυπα, για τον αρχιτεκτονικό τους σχεδιασμό, σχολικά κτήρια από όλον τον κόσμο.

Ύστερα  κατασκεύασαν τη μακέτας μιας σχολικής τάξης, έτσι όπως τη φαντάζονται και την ονειρεύονται, χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

Τα θρανία μετατράπηκαν σε πάγκους εργασίας και οι τάξεις έγιναν χρωματιστές, με τοίχους που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση με τον εξωτερικό χώρο, με εσωτερικό κήπο και μεγάλα χαλιά στο πάτωμα για να ξεκουράζονται οι μαθητές στην ώρα τού διαλείμματος...

Τέλος, οι ατομικές μακέτες των μαθητών ενώθηκαν και δημιούργησαν ένα σχολικό συγκρότημα βγαλμένο από τη φαντασία των παιδιών και δημιουργημένο με την αγάπη και τη φροντίδα τους!