Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της ενότητας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέλη τής ομάδας τού Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές Γιώργος Τσαουσίδης, Κώστας Μιχαλόπουλος, Αρμάντο Μήνα, Μαντζολουδάκης Δημήτρης, Κική Αρβανιτίδου και Γεωργία Καλτσή επισκέφθηκαν το Σχολείο, συνομίλησαν με τους μαθητές και απάντησαν σε ερωτήματα που αφορούσαν στην καθημερινότητά τους.

Στη συνέχεια έδειξαν στους μαθητές πώς παίζεται το μπάσκετ με αμαξίδιο και τους έδωσαν την ευκαιρία να παίξουν και αυτοί μαζί τους.

Οι μαθητές, εκτός από το μπάσκετ με αμαξίδιο, έπαιξαν και ένα ακόμα παραολυμπιακό άθλημα, το γκόλμπολ. Πρόκειται για ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο συμμετέχουν μόνο τυφλοί αθλητές ή αθλητές με μειωμένη όραση.

Στο τέλος οι μαθητές ευχαρίστησαν τους αθλητές για την επίσκεψή τους στο Σχολείο και τους αφιέρωσαν ένα τραγούδι, το οποίο συνόδευσαν και με κινήσεις στη νοηματική γλώσσα.

Τα παιδιά, έτσι, έδειξαν την ευαισθητοποίηση και την αποδοχή τής διαφορετικότητας με στόχο να συμβάλουν στην αλλαγή τής στάσης τής κοινωνίας απέναντι σε αυτήν.