Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο τής κοινής δράσης τής Διεύθυνσης και τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Γ΄Αρσάκειου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές τής Δ΄ τάξης από την κ. Ήλια Μπαρδάνη, Managing Director τής EHSQ DEVELOPMENT και Γραμματέα τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τον συνεργάτη της δρα Δημήτρη Νικολάου, εκπαιδευτή στο Ινστιτούτο Επείγουσας Φροντίδας και Ασφάλειας και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης.

Οι μαθητές έμαθαν πώς να καλούν σε βοήθεια, τους τηλεφωνικούς αριθμούς Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση μικροτραυματισμών, τσιμπημάτων, εγκαυμάτων, ρινορραγίας, καθώς και πνιγμού από ξένο σώμα.

Παράλληλα, κατάλαβαν ότι για να καλέσουν αμέσως την κατάλληλη εξειδικευμένη βοήθεια, είναι απαραίτητο να  εκτιμήσουν σωστά την κατάσταση, ώστε να μην εκθέσουν τον εαυτό τους ή κάποιον άλλο σε κίνδυνο.

Ακόμη, πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες, να αξιοποιήσουν όλους όσους μπορούν να προσφέρουν βοήθεια και να παραμείνουν με τον πάσχοντα μέχρι να τον παραδώσουν στην φροντίδα ενός ειδικού.

Τέλος, σημαντικός παράγοντας για την προσφορά των Πρώτων Βοηθειών, εκτός από τη γνώση και το φαρμακευτικό υλικό, είναι η ψυχραιμία και η τόνωση τού ηθικού τού πάσχοντα.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα - Φιλία» και εντυπωσίασε τους μαθητές, κυρίως όταν κλήθηκαν να κάνουν πράξη όσα έμαθαν.