Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης έπαιξαν στον ευρύτερο χώρο των Δημοτικών Σχολείων ένα πρωτότυπο παιχνίδι χαμένου θησαυρού, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες τους κ. Αμάντα Ξεζωνάκη και Ευτυχία Παραρά.


Ένα γράμμα καταφθάνει εσπευσμένα από τον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη, ο οποίος ψάχνει απελπισμένα τον σκούφο τής καινούργιας του στολής που έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς! Χωρίς αυτόν πώς θα ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι στον κόσμο για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά; Ούτε οι τάρανδοι ούτε τα ξωτικά μπορούν να τον βοηθήσουν, γι’ αυτό και ζητά τη βοήθειατων παιδιών. Οι μαθητές δεν χάνουν λεπτό! Χωρίζονται σε ομάδες και ξεχύνονται στους διαδρόμους, στο χολ, στο δασάκι, στις αίθουσες, στην αυλή, αναζητώντας κάθε φορά το στοιχείο εκείνο που θα τους οδηγήσει στον επόμενο γρίφο… Στο τέλος καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τους μαγικούς αριθμούς που θα ξεκλειδώσουν το μυστικό ντουλάπι και να βρουν τον χαμένο σκούφο του Αϊ-Βασίλη! Μέσα στον σκούφο υπάρχει ένα ακόμη σημείωμα από τον αγαπημένο τους Άγιο:
«Μπράβο, τα καταφέρατε! Τον βρήκατε τον σκούφο!
Φυλάξτε τον πολύ καλά, αδυναμία τού ’χω!
Τώρα θα πάτε στην αρχή, πίσω στην αίθουσά σας!
Μια έκπληξη θα βρείτε εκεί για τη βοήθειά σας!»
Πίσω στην αίθουσα, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τούς περιμένει ένα γλυκό κέρασμα κι ένα δώρο να τους θυμίζει πάντα πως, χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους, ο Άγιος Βασίλης θα μπορέσει και φέτος να σκορπίσει χαρά και χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!
Υγεία – Αγάπη – Ευτυχία στον κόσμο!
Χρόνια Πολλά! Ευλογημένα Χριστούγεννα!