Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Ιωάννα, ηρωίδα τού βιβλίου τής Γλώσσας, πηγαίνει πεινασμένη στην κουζίνα...
Τι να επιλέξει να φάει; Φρούτα και λαχανικά ή μήπως κάποιο γλυκάκι;

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, μπαίνοντας στον ρόλο... των φρούτων, λαχανικών και γλυκών και επιστρατεύοντας τη φαντασία και το χιούμορ τους, παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους για να βοηθήσουν την Ιωάννα να επιλέξει σωστά.
Από τη μια τα φρούτα και τα λαχανικά παρουσίαζαν τα θρεπτικά τους στοιχεία και τις βιταμίνες τους, από την άλλη τα γλυκά πόνταραν στη γεύση και τη θελκτική τους όψη.

Με αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά έπαιξαν, γέλασαν, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και εκφράστηκαν δημιουργικά. Ακόμη, συζήτησαν σχετικά με τις τροφές που πρέπει να τρώμε πιο συχνά και έφτιαξαν τη δική τους πυραμίδα διατροφής, για να διακοσμήσουν την τάξη τους.
Τέλος, έπαιξαν υπερατού (παιδικά επιτραπέζια παιχνίδια), επιλέγοντας κάρτες με σνακ και συγκρίνοντας την ενέργεια που μας δίνουν και τα οφέλη τους στην υγεία και στο περιβάλλον.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (στις 16 Οκτωβρίου) στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, στην ενότητα «Ευ ζην: Η υγιεινή διατροφή βοηθός μας σ’ όλη τη ζωή», και τού μαθήματος τής Αγωγής Υγείας.