Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τη Γαϊδουροχώρα, όπου ήρθαν σε επαφή με τα άκακα και υπομονετικά γαϊδουράκια και έμαθαν σημαντικά πράγματα για την ανάπτυξη και τη συντήρησή τους.

Στο μεγάλο στρογγυλό γήπεδο εκπαίδευσης των γαϊδουριών είδαν πώς γίνεται η βασική φροντίδα και η περιποίησή τους, έπαιξαν διάφορα παιχνίδια μαζί τους, ενώ ασχολήθηκαν και με την εκπαίδευσή τους.
Κατόπιν ξεναγήθηκαν στους στάβλους, στους άνετους και ανοιχτούς χώρους, όπου μπαινοβγαίνουν ελεύθερα τα συμπαθή αυτά ζώα, και στην αυλή τους που είναι μεγάλη για να κινούνται όσο θέλουν.

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι έχει ως στόχο του τη βελτίωση συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, τη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση τής κοινωνίας σχετικά με αυτά. Φιλοξενεί γαϊδουράκια που βρέθηκαν εκεί μετά από εγκατάλειψη ή από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν ή λόγω κακοποίησης. Ενημερώνει, επίσης, και εκπαιδεύει ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι και προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που έχουν αποκατασταθεί σωματικά αλλά και ψυχικά.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές μας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και, συγκεκριμένα, στη θεματική ενότητα «Φροντίζω το Περιβάλλον».
Η επίσκεψη ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άφησε στα παιδιά τις καλύτερες εντυπώσεις!