Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές τής Γ΄ και Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα ομιλία για το βαμβάκι από τον κ. Ψαρόπουλο, πατέρα  μαθητή τής Δ΄2 τάξης τού Σχολείου μας.

Αρχικά έγινε μια σύντομη παρουσίαση από τον ομιλητή για την ιστορία, την επεξεργασία και τη χρήση τού βαμβακιού. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ακατέργαστο βαμβάκι και να το αγγίξουν. Το βαμβάκι είναι το πιο διαδεδομένο φυσικό ύφασμα για την κατασκευή ενδυμάτων σε όλον τον κόσμο, με πάνω από 25 εκατομμύρια τόνους να παράγονται ετησίως!

Ως φυσική ίνα είναι ανανεώσιμος πόροςβιο-αποικοδομήσιμο και ιδανικό για κάθε εποχή. Το βαμβάκι θα μας κρατήσει δροσερούς σε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα, ενώ παρέχει, ταυτόχρονα, ιδανική μόνωση για τις κρύες νύχτες τού χειμώνα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι δερματολόγοι το συνιστούν πολύ συχνά, αφού τα βαμβακερά υφάσματα είναι υπο-αλλεργικά και σπάνια προκαλούν ερεθισμούς και άλλες αντιδράσεις στο δέρμα. Γι’ αυτό κατέχει τα πρωτεία στην κατασκευή εσωρούχων, αλλά είναι και ακριβότερο από τα συνθετικά υφάσματα.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση, που άφησε στα παιδιά μας τις καλύτερες εντυπώσεις.