Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης υποδέχτηκαν στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου μας τη συγγραφέα κ. Χριστίνα Ανδρέου, η οποία ζωντάνεψε με χιούμορ και ευρηματικότητα το βιβλίο της «Η Λίζα και οι 7 ζωγράφοι».

Επτά σπουδαίοι ζωγράφοι, μία αγέλαστη πριγκίπισσα, ένα αινιγματικό χαμόγελο και πολλή φαντασία!
Όλα σε ένα παραμύθι που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο τού πιο διάσημου πορτρέτου στην ιστορία τής τέχνης: τής Μόνα Λίζα τού Λεονάρντο ντα Βίντσι, αλλά και να γνωρίσει στους μικρούς αναγνώστες τον κόσμο των χρωμάτων και τής ζωγραφικής μέσα από το έργο και τις τεχνικές μερικών από τους διασημότερους δημιουργούς.

Η συγγραφέας μέσα από ευχάριστες και διασκεδαστικές δραστηριότητες προσπάθησε να προσεγγίσει την ιστορία τής τέχνης με την ελπίδα αυτή να πάψει να είναι κάτι βαρετό και ξένο για τα παιδιά... Παράλληλα κατάφερε να πείσει τα παιδιά ότι η ζωγραφική είναι ένα μέσο για να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, τη χαρά, την ευτυχία μας, τη λύπη, τον φόβο ή τον θυμό μας.

Στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν το δικό τους εικαστικό έργο με χρώματα και φαντασία ή αποτύπωσαν ένα δικό τους συναίσθημα στο πρόσωπο τής Μόνα Λίζα. Έτσι, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την παρουσίαση, ζωγράφισαν, μίλησαν, γέλασαν και ανακάλυψαν ότι η ζωγραφική είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εκφράσεις όσα αισθάνεσαι…