Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με ιδιαίτερη χαρά οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης υποδέχτηκαν τη συγγραφέα κ. Κωνσταντίνα Αρμενιάκου, στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου στις 23 Απριλίου 2024.

Με αφορμή την ανάγνωση και επεξεργασία των βιβλίων της «Μύθοι τού νερού» και «Τού χρόνου τα καμώματα», στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα "περιβάλλον", η συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά δέκα ιστορίες με θέμα το νερό από διαφορετικούς πολιτισμούς που τα ταξίδευσαν στις γειτονιές τού κόσμου με τα φανταστικά φτερά των μύθων...

Παράλληλα τους μίλησε για τα καμώματα τού χρόνου, που άλλοτε τρέχει γρήγορα και άλλοτε πιο αργά, άλλοτε χάνεται, μεταμφιέζεται, κάνει κόλπα μαγικά, αφήνει ίχνη, σταματά ή γλιστρά, μα πάντα γιατρεύει τις πληγές και μας χαρίζει όμορφες στιγμές.

Πέρα από την απόλαυση τής ανάγνωσης οι μικροί αναγνώστες κατανόησαν ότι η προσπάθεια των ανθρώπων να εξηγήσουν τα μυστήρια τής φύσης μέσα από τους μύθους, καθώς και την έννοια τού χρόνου, έχει παγκόσμιο χαρακτήρα. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συγγραφέα να γράφει την αφιέρωσής της στα βιβλία των παιδιών, κάτι που ενθουσίασε ιδιαίτερα τους μαθητές μας!