Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η καθηγήτρια Πληροφορικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ.Πωλίνα Πλουμιδάκη συμμετείχε στον Διαγωνισμό Επικοινωνίας των Επιστημών "FameLab", τον οποίο διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό επιστήμονες από διαφορετικές ειδικότητες καλούνται μέσα σε τρία λεπτά να παρουσιάσουν ένα θέμα σχετικό με το πεδίο τής επιστήμης τους, με τρόπο απλό, κατανοητό, σαφή και ταυτόχρονα ευχάριστο.

Στόχος είναι η παρουσίαση να κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μεταδώσει γνώσεις και να είναι επιστημονικά ορθή.

Στον προκριματικό γύρο η κ.Πλουμιδάκη παρουσίασε την έννοια των αλγόριθμων (ορισμό, ιδιότητες, δομή επιλογής, δομή επανάληψης) μέσα από ένα σύντομο μάθημα μπαλέτου.

Έτσι, αφενός συνδύασε τις σπουδές της στους τομείς τής Πληροφορικής και τού Χορού και αφετέρου με έναν τρόπο πρωτότυπο απέδειξε πώς οι αλγόριθμοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το μπαλέτο.

Στο τέλος, επίσης, επεσήμανε με ποιον τρόπο οι αλγόριθμοι εφαρμόζονται από τους ανθρώπους συνεχώς στην καθημερινότητά τους.

Η παρουσίαση ενθουσίασε τους κριτές και έτσι η κ. Πλουμιδάκη επιλέχθηκε ως μία από τους δέκα επιστήμονες από όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν στον Εθνικό Τελικό, στον οποίο μίλησε για τα Ρομπότ και την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Επιπρόσθετα, πήρε το εισιτήριο για ένα διήμερο Masterclass για την Επικοινωνία των Επιστημών στα Αγγλικά, από το οποίο αποκόμισε χρήσιμες γνώσεις σχετικά με το πεδίο «Science Communication».