Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, στο κλειστό Αμφιθέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, ο κ. Θεοχάρης Αποστολάτος, καθηγητής τού Φυσικού Τμήματος τού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Βαρυτικά κύματα: φορείς τής σκοτεινής μελωδίας τού σύμπαντος». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακάλυψη σχετικά με τα βαρυτικά κύματα, που έγινε στην Αμερική  και θεωρείται μία από τις κορυφαίες επιστημονικές ανακαλύψεις τού αιώνα.
Την ομιλία παρακολούθησαν μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων θετικού προσανατολισμού τού Α΄ και τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης και μαθητές τού Λυκείου Ληξουρίου Κεφαλονιάς με τους καθηγητές τους μέσω skype. Στο τέλος τής ομιλίας δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, καθώς και στους μαθητές και καθηγητές τού Λυκείου Ληξουρίου, η δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματα τους και να διατυπώσουν τις απορίες τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά, Επόπτρια των Σχολείων τής Φ.Ε., και ο κ. Δ. Κλαυδιανός, Συντονιστής Φυσικών Μαθημάτων των Σχολείων τής Φ.Ε. Παρέστησαν επίσης οι Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων κ. Ευγ. Κυριαζοπούλου και Ι. Βακαλόπουλος και όλοι οι καθηγητές των θετικών μαθημάτων και των 2 Λυκείων. Την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχαν οι καθηγητές: κ. Χρήστος Δευτεραίος, καθηγητής Φυσικής Β΄ Αρσακείου – Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης και κ. Γεράσιμος Φιλιππάτος, καθηγητής Φυσικής Α΄ Αρσακείου – Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης.