Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές των τμημάτων Γ΄3 και Γ΄4 τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστα Κοτσανά», στο Κολωνάκι.
Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή τού αρχαιοελληνικού πολιτισμού μέσα από την έκθεση «Οι Hi-Tech Εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων», η οποία περιλαμβάνει 100 περίπου επιλεγμένα εκθέματα, από το "ρομπότ-υπηρέτρι" και τον «κινηματογράφο» τού Φίλωνος μέχρι το "αυτοκίνητο-κουκλοθέατρο" τού Ήρωνος, και από το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο τού Κτησιβίου μέχρι τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Την ίδια ημέρα οι μαθητές τού οικονομικού τμήματος τής Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Τράπεζας τής Ελλάδος στην Αθήνα.
Οι μαθητές μας γνώρισαν την οικονομική ιστορία τής χώρας μας, τους βασικούς οικονομικούς όρους, έμαθαν τι έχει συμβεί στην Ελλάδα από την εποχή τού Καποδίστρια έως και σήμερα, καθώς και την εξέλιξη των Κεντρικών Τραπεζών και όλα τα στάδια μέσα από τα οποία ενταχθήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.