Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Γερμανικών οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετέχουν και εφέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning.
Κατά τη διάρκεια τής εφετινής σχολικής χρονιάς 2018-2019 οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε δύο έργα. Το πρώτο  έχει τον τίτλο «Τα Γερμανικά μάς κινητοποιούν» (“Mit Deutsch auf der Achse sein”) και στο έργο αυτό το Σχολείο συνεργάζεται με δύο σχολεία: από την Πολωνία και τη Τσεχία. Στο πλαίσιο τού συγκεκριμένου έργου οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους, την καθημερινότητά τους, τους λόγους για τους οποίους αυτοί μαθαίνουν Γερμανικά.
Το δεύτερο έργο έχει τον τίτλο «Τι είναι σημαντικό;» (“Was ist wichtig?“) και το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο σε αυτό συνεργάζεται με τρία σχολεία: από τη Δανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτού τού έργου οι μαθητές θα σχηματίσουν μεικτές ομάδες με τους συμμαθητές τους από τα άλλα σχολεία και κάθε ομάδα θα επιχειρηματολογήσει και θα παρουσιάσει αξίες, σύμβολα, πρόσωπα και αντικείμενα με ιδιαίτερη σημασία για εκείνη.
Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Μαρία Φωτιάδη.