Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές των ιατρικών τμημάτων τής Γ΄ τάξης των δύο Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων Εκάλης, την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, επισκέφθηκαν την Ιατρική Σχολή τού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Εκεί ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη των Εργαστηρίων Μικροβιολογίας και ενημερώθηκαν από την αναπληρώτρια καθηγήτρια κ. Γ. Βρυώνη για τα σύγχρονα δεδομένα σχετικά με το επάγγελμα τού ιατρού στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στο Μουσείο τού Εργαστηρίου Παθολογοανατομίας οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση από τον καθηγητή κ. Α. Λάζαρη, ο οποίος περέγραψε το έργο τού παθολογοανατόμου με την παρατήρηση μικροσκοπικών ιστολογικών παρασκευασμάτων. Τέλος επισκέφθηκαν το Αμφιθέατρο Γεωργίου Σκλαβούνου, όπου από το 1936 διδάσκεται το μάθημα τής Ανατομίας, τα εργαστήρια Ανατομίας και το Μουσείο Ανατομίας, όπου ξεναγήθηκαν από τις κ. Γ. Βρυώνη και Ε. Κόνιαρη.
Η επίσκεψη, η οποία έχει καθιερωθεί και γίνεται πλέον κάθε χρόνο, αφήνει στους μαθητές έντονες εντυπώσεις και τους εμψυχώνει στον αγώνα τους για την κατάκτηση μιας θέσης σε μία από τις πλέον καταξιωμένες πανεπιστημιακές σχολές.