Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 οι μαθήτριες τού Γ΄2 τμήματος τού Ιατρικού Προσανατολισμού, εκπροσωπώντας το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης, επισκέφθηκαν την Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας "ΓΑΛΙΛΑΙΑ", που εδρεύει στα Σπάτα, και συνομιίλησαν με τον εμπνευστή της Σεβασμιώτατο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ο οποίος τους αφηγήθηκε με γλαφυρό τρόπο πώς γεννήθηκε η ιδέα τής δημιουργίας μιας τέτοιας δομής, η οποία έλειπε από την ελληνική πραγματικότητα και η οποία καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των ανθρώπων οι οποίοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος, η νόσος τού κινητικού νευρώνος, το AIDS,  και είναι στο τελικό στάδιο.

Η μονάδα παρέχει στους ασθενείς δωρεάν μια ολοκληρωμένη φροντίδα, ιατρική, ψυχολογική, πνευματική, ακόμη και υλική, με προσωπικό το οποίο επιμορφώνεται ειδικά γι’ αυτόν το σκοπό και προσφέρει τις υπηρεσίες του αμισθί, και μέσα σε ένα κτήριο το οποίο δεν μοιάζει με νοσοκομείο, αλλά δίνει την εικόνα, την αίσθηση και τη ζεστασιά ενός σπιτιού... 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι μαθητές, με τη συνοδία μουσικών οργάνων, σε μια ζεστή και ανθρώπινη ατμόσφαιρα.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Αν. Ανέστη και Β. Νικολακόπουλος.