Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν σε προορισμούς που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και ενημερώθηκαν για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν. Τα παιδιά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», τη Νομική Σχολή, την Attica Bank και το Πολυτεχνείο.


Σε κάθε χώρο, οι υπεύθυνοι τους ξενάγησαν, συνομίλησαν μαζί τους και έλυσαν απορίες τους σε συνάρτηση με τις μελλοντικές τους επιλογές.

Την ίδια μέρα, οι μαθητές τής Β΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτικές επισκέψεις ανάλογα με το θέμα των ερευνητικών εργασιών.
Συγκεκριμένα: οι μαθητές τής Β΄1 τάξης επισκέφθηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο Γκάζι, όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Μια βόλτα στο Μουσείο». Οι μαθητές τής Β΄2 τάξης ξεναγήθηκαν στο Μουσείο τής Αρχαίας Αγοράς και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Το γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία και ως φθορά στα αρχαία μνημεία». Οι μαθητές τής Β΄3 τάξης στη Σχολή Σκίτσου Ορνεράκη είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν ότι η εξέλιξη τής χρήσης τού σκίτσου σε νέους τομείς στηρίζεται στις νέες τεχνολογίες, το internet, τα social media, δίνοντας δυναμική και νέες προοπτικές στην αγορά εργασίας. Τέλος οι μαθητές τής Β΄4 τάξης επισκέφθηκαν το φράγμα τού Μαραθώνα, όπου συνειδητοποίησαν γιατί στην εποχή του θεωρήθηκε μείζον κατασκευαστικό έργο, συμβολίζοντας τον εκσυγχρονισμό τής χώρας μας.