Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές τού Γαλλικού Τμήματος των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης επισκέφθηκαν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Le Monde”, παράρτημα στην Ελλάδα τής Γαλλικής Σχολής Γαστρονομίας και Τουρισμού “Le Monde”.
Ο διακεκριμένος αυτός εκπαιδευτικός όμιλος στον τομέα των τουριστικών επαγγελμάτων και τής γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο.
Στη διάρκεια τού σεμιναρίου/atelier οι μαθητές δημιούργησαν μαζί με τον chef χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, φορώντας την μαγειρική ποδιά, ενώ κατά την παρασκευή των εδεσμάτων ο chef έδινε πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών, τις γαστρονομικές και πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων, το κλίμα και τη γεωγραφική θέση τής χώρας και πώς αυτά επηρεάζουν τον πρωτογενή τομέα, και συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητευόμενων νεαρών "chefs"...
Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν τις εξαιρετικές γαλλικές spécialités τού Menu:
• Escalopes de veau, mousseline de céleri et ragout de lentilles
• Ficelles picardes
• Μousse au chocolat garnie d' ananas caramélisé
Η επίσκεψή στον Εκπαιδευτικό Όμιλο «Le Monde» έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους και τις εγκαταστάσεις τής σχολής.
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-high-school-b/ta-nea-mas/events-activities/41654-le-monde-7#sigProId8b3fa39c8e