Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 17 Φεβρουαρίου 2020 οι μαθητές των ξενόγλωσσων τμημάτων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε διαφορετικούς προορισμούς.

Γαλλικό Τμήμα

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων που διδάσκονται Γαλλικά επισκέφτηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν τα παιδιά για τις σπουδές στη Γαλλία και γενικότερα για τη Γαλλοφωνία. Μετά την προβολή σχετικού βίντεο, οι μαθητές συζήτησαν με τον Μορφωτικό Ακόλουθο τής Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Κατά τη διάρκεια τής επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ηχογράφηση ραδιοφωνικού αποσπάσματος από μαθητές που είχαν επιλεγεί και είχαν εργαστεί πάνω σε αυτό. Η ηχογράφηση μεταδόθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Athena Vox μέσω διαδικτύου.

Αγγλικό Τμήμα
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης, στο μάθημα τής Αγγλικής Γλώσσας, παρακολουθούν τμήματα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους ή τα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια. Στο πλαίσιο αυτών των μαθημάτων τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εξόρμηση σε αντίστοιχους προορισμούς σχετικούς με το γνωστικό αντικείμενο που έχουν επιλέξει να διδαχθούν.
Συγκεκριμένα:
• οι μαθητές των τμημάτων Business και Literature επισκέφθηκαν το Deree College στην Αγία Παρασκευή
• οι μαθητές τού τμήματος IELTS επισκέφθηκαν το Βρετανικό Συμβούλιο
• οι μαθητές τού τμήματος Medicine επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία "Υγεία" και "Μητέρα"

Γερμανικό Τμήμα
Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων που διδάσκονται Γερμανικά παρακολούθησαν την ταινία «Ο λαβύρινθος τής σιωπής» (πρωτότυπος τίτλος: Im Labyrinth des Schweigens) στον κινηματογράφο CINEMAX, γερμανική ταινία τού 2014 που βασίζεται στη δίκη τού Άουσβιτς, που έλαβε χώρα στη Φρανκφούρτη από το 1963 ώς το 1965.