Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Σχολική χρονιά 2019-2020: Μια ξεχωριστή χρονιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας. Η πανδημία του κορωνοϊού που απλώθηκε απειλητικά στη χώρα μας, άλλαξε τα δεδομένα λειτουργίας όλων των δομών της κοινωνίας. Η νέα εποχή, που σταδιακά διαμορφώνεται βασισμένη σε ένα μεγάλο ποσοστό στην ψηφιακή τεχνολογία, είναι για τον κάθε συνειδητοποιημένο άνθρωπο μία πρόκληση να βρει τις ισορροπίες του, να κρατήσει τον σταθερό βηματισμό του.
Είναι χρέος όλων μας να οικοδομήσουμε το ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον της ζωής μας ενσταλάζοντας τα επιτεύγματα του σήμερα μέσα στον αξιακό και πολιτιστικό πλούτο που στο πέρασμα των αιώνων ο άνθρωπος διαμόρφωσε με την άοκνη προσπάθειά του.

Έτσι στους τοίχους του σχολείου μας φιλοτεχνήθηκαν από τον κ. Δημήτριο Σκιαδά, απόφοιτο του Β΄ Αρσακείου – Τοσιτσείου Γενικού Λυκείου Εκάλης, Μηχανολόγο – Μηχανικό Ε.Μ.Π., με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων και με Διδακτορικό στο Street Art, μορφές επιστημόνων, πνευματικών ανθρώπων και ανθρώπων του πολιτισμού, αλλά και ενδεικτικά σύμβολα της πορείας του ανθρώπου μέσα στο πέρασμα του χρόνου.
Το Β΄ Αρσάκειο – Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης, λοιπόν, υποδέχτηκε τους μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων μετά από δύο μήνες καραντίνας με μια καινούργια φυσιογνωμία, που αποπνέει πολιτισμό, ανθρωπιά, επιστημονική πρόοδο και συνδέει το χθες με το σήμερα, τις παρακαταθήκες του παρελθόντος με το όραμα της νέας εποχής.