Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Πρόγραμμα ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιο χώρο παρουσίασαν στα τμήματα τής Β΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης οι μαθήτριες τής Β΄τάξης  Μαρία Τουρούκη και Αφροδίτη Δρίβα, την πρώτη εβδομάδα τού Φεβρουαρίου 2022.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Μαρία Τουρούκη, η οποία εκπαιδεύτηκε παρακολουθώντας διαδικτυακό σεμινάριο τού Stand Up (πατήστε εδώ).

Πρόκειται για μια  κίνηση τής L΄Oreal Paris σε συνεργασία με τη Hollaback, για την εξάλειψη τής παρενόχλησης, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ώστε να αντιδρούν αποτελεσματικά σε περίπτωση που υπάρξουν είτε παρατηρητές είτε θύματα αντίστοιχου περιστατικού.

Οι δύο μαθήτριες ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για τη συγκεκριμένη κίνηση και στη συνέχεια, με τρόπο διαδραστικό, παρουσίασαν την προτεινόμενη "μεθοδολογία των πέντε ενεργειών" (5D’s).

Η δράση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση αυτού τού φαινομένου.

Οι μαθητές επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλησαν να στείλουν παντού το βασικό μήνυμα: «Η παρενόχληση σε δημόσιους χώρους πρέπει να σταματήσει και είμαστε όλοι μέρος τής λύσης!»