Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 οι μαθητές/-τριες των γαλλικών τμημάτων τής Α΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Γούναρη και Κωττάκη, με αφορμή την Ημέρα Κρέπας (La Chandeleur), που εορτάζεται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν σε εργαστήριο παρασκευής κρέπας, στο Χημείο τού Σχολείου.

Στόχος τής δράσης ήταν η επαφή των μαθητών/-τριών με τη γαλλική γαστρονομία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τής γαλλικής κουλτούρας.

Την ευθύνη τού εργαστηρίου είχε ο chef-patissier Ludovic Seret, πατέρας μαθήτριάς μας.
Ο κ. Seret έδειξε στα παιδιά πώς μπορούν να φτιάξουν μόνα τους τις αυθεντικές γαλλικές κρέπες (crepes-maison).

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στους μαθητές η παρουσίαση τού αστικού μύθου, που σχετίζεται με την προέλευση των γνωστών σε όλους μας croissants.
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είπε ο κ. Seret, οι Γάλλοι έμαθαν τα συγκεκριμένα αρτοσκευάσματα από τους Αυστριακούς, οι οποίοι εμπνεύστηκαν το σχήμα τους από την τουρκική σημαία, ώστε να υπενθυμίζουν με αυτόν τον τρόπο τη νίκη τους επί των Τούρκων...

Με την ολοκλήρωση τού εργαστηρίου τα παιδιά απόλαυσαν τις κρέπες τους, που τους φάνηκαν ακόμη γευστικότερες, αφού τα ίδια είχαν λάβει μέρος στην προετοιμασία τους!