Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στον όμορφο προαύλειο χώρο τού Σχολείου, η τελετή αποφοίτησης των μαθητών τής Γ΄τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, για το έτος 2021-2022, παρουσία τής Επόπτριας των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλικής Παπαπέτρου-Μουρσελά.
Η γιορτή ξεκίνησε με την είσοδο των τελειοφοίτων, υπό τον ήχο τής υποβλητικής μουσικής τού Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες, τις οποίες τα παιδιά μας, οι δικοί μας «πρωταθλητές τής φωτιάς», παρακολούθησαν με πρόσωπα φωτεινά και χαρούμενα.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διευθυντής τού Σχολείου κ. Γεώργιος Χρονόπουλος, ο πρόεδρος τού Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου Δ. Τσιλιγγίρης, η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαρμαρά-Κολοβού, καθώς και η εκπρόσωπος τού Συλλόγου Αποφοίτων τής Φ.Ε. κ. Τόλια.

Αμέσως μετά οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων κάλεσαν τους τελειόφοιτους για να παραλάβουν από τον Διευθυντή τα απολυτήριά τους και τα αναμνηστικά δώρα που τους προσέφεραν το Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων.

Με πολλή συγκίνηση, αναμνήσεις και στιγμιότυπα από τη σχολική ζωή, νοσταλγία και όνειρα, γέλια, συζητήσεις και φωτογραφίες ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος τής εκδήλωσής μας.

Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά μας μοιράστηκαν τη ζωντάνια και τη χορευτική τους δεινότητα, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Ε. Παραβατού.

Οι τελειόφοιτοί μας ανέδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την αγάπη τους για την παράδοση τής πατρίδας μας, τον σεβασμό τους για τα έργα τού πολιτισμού, αλλά και τους άρρηκτους δεσμούς με τους οποίους συνδέονται μεταξύ τους, ύστερα από δώδεκα χρόνια κοινής μαθητικής ζωής στα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία.

Η βραδιά έκλεισε με μια μικρή δεξίωση που παρέθεσε το Σχολείο σε γονείς και τελειοφοίτους.

Εκτός από την υπερηφάνεια που αισθανόμαστε, εμείς οι εκπαιδευτικοί, βλέποντας τους μαθητές μας να προοδεύουν, εκτός από τις ευχές και την αγάπη μας, που θα τους συνοδεύουν πάντα στη ζωή τους, ας κρατήσουμε στο μυαλό και τα παρακάτω λόγια τού Στίβεν Χόκινγκ, με τα οποία έκλεισε ο Διευθυντής κ. Γ. Χρονόπουλος την ομιλία του προς τους τελειοφοίτους τής φετινής χρονιάς:

«Πρώτον, να θυμάστε να κοιτάτε ψηλά, τ’ αστέρια, και όχι χαμηλά, τα πόδια σας.
Δεύτερον, να μην τα παρατάτε ποτέ στην εργασία σας.
Η δουλειά δίνει στον άνθρωπο νόημα και σκοπό, η ζωή είναι άδεια χωρίς αυτήν.
Τρίτον, αν είσαστε τυχεροί ώστε να βρείτε την αγάπη, να θυμάστε πάντα ότι είναι πολύ σημαντική και να μην την πετάτε.».


Καλή τύχη σε όλους και όλες!