Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 8 Νοεμβρίου, με αφορμή την εορτή των Ταξιαρχών, το Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γ.Ε.Λ. Εκάλης τίμησε με εκδήλωση στο θέατρο των Τοσιτσείων Σχολείων τη μνήμη των ευεργετών, Μιχαήλ και Ελένης Τοσίτσα, Αποστόλου και Αναστασίας Αρσάκη.

Αφού τελέστηκε θρησκευτικό μνημόσυνο και Αρτοκλασία από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Ελισσαίο, ακολούθησε ομιλία και παρουσίαση για τη ζωή και το έργο των ευεργετών από τους μαθητές της Β’ τάξης, Χριστίνα Κολιτσοπούλου και Μανώλη Λιωνή. Η τιμητική αυτή εκδήλωση συνιστά σημείο αναφοράς για τα σχολεία μας, καθώς, εκτός από λαμπρή γιορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας αποτελεί και μια έκφραση εθνικού χρέους. Ας θυμόμαστε ότι οι μεγάλοι ευεργέτες, τους οποίους μνημονεύουμε, αποδείχθηκαν οι φύλακες άγγελοι του έθνους μας, αφού σε μια δύσκολη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, διατήρησαν άσβεστη την ελπίδα για την αναγέννηση ενός ολόκληρου λαού.
Την ευθύνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε το Β’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γ.Ε.Λ. Εκάλης και την επιμέλειά της η κ. Αναστασία Ανέστη, θεολόγος του σχολείου μας. Παρακολούθησαν μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων και Λυκείων της Εκάλης.