Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης του Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης πραγματοποίησαν περιβαλλοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Ενημέρωσης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ECSDE) και την Ekoskola (ομάδα καθηγητών από τη Μάλτα).


Πριν τον καθαρισμό, την Παρασκευή 29/9, πραγματοποιήθηκε από την κ. Μαλωτίδη Βίκυ (υπεύθυνη του δικτύου MEdIES) διαδικτυακή ενημέρωση στους μαθητές τηςΑ΄ τάξης για τα θαλάσσια απορρίμματα, τις πηγές και τις επιπτώσεις τους, καθώς και τρόπους περιορισμού τους. Αφού διατυπωθήκαν σαφείς οδηγίες για τη διαδικασία καθαρισμού μιας ακτής, καθώς για και τον τρόπο συμπλήρωσης του δελτίου καταγραφής, δόθηκε ραντεβού για τις 3 Οκτωβρίου στην παραλία του Σ.Ε.Φ. Η δράση μας περιελάμβανε και υποθαλάσσιο καθαρισμό, ο οποίος έγινε από εθελοντές δύτες.
Οι μαθητές/-τριές μας επέδειξαν ενθουσιασμό και σοβαρότητα. Τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και προφύλαξης, με πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητα αποτέλεσαν ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η νέα γενιά μπορεί να εξασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας, συμμετέχοντας ενεργά στις προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος.
Την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της δράσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου μας, ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, χημικός του Β’ Λυκείου.
Ενημερωτική παρουσίαση του Μεσογειακού Γραφείου Ενημέρωσης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη εδώ.