Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές/-τριες και οι απόφοιτοι τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συγκεντρώθηκαν στο θέατρο για να τιμήσουν την εθνική μας επέτειο.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε εορτή τής Σημαίας. Ως σημαιοφόρος ορίστηκε ο μαθητής τής Γ΄ τάξης Σταύρος-Κωνσταντίνος Μαρμαράς. Ως πρώτη και δεύτερη παραστάτης ορίστηκαν οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης Εμμελίν Σερέτ-Παυλή και Θεοδώρα-Μαρίνα Τσακάλογλου, αντίστοιχα, οι οποίες ισοβάθμησαν.
Από τη Β΄ τάξη για τη θέση τού πρώτου παραστάτη επελέγη ο μαθητής Ναπολέων Μάκκος και για τη θέση τού δεύτερου παραστάτη η μαθήτρια Φρειδερίκη Κλαφούνη.
Από την Α΄ τάξη παραστάτης ορίστηκε ο μαθητής Ιωνάς Μακρίδης.

Οι παραπάνω μαθητές συμμετείχαν και στη μεγάλη μαθητική παρέλαση τής 28ης Οκτωβρίου με υποδειγματικό τρόπο, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Ελένης Παραβατού, τιμώντας την πατρίδα και το Σχολείο μας.

Την εορτή τής Σημαίας ακολούθησε η άρτια και συγκινητική εκδήλωση μνήμης, την ευθύνη τής οποίας είχε το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης, με τίτλο "Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο: Ελευθερία".

Ευχόμαστε και ελπίζουμε η νέα γενιά να ακολουθήσει το παράδειγμα των εθνικών μας ηρώων και να κάνει πράξη όσα ο Οδυσσέας Ελύτης τόσο πυκνά δηλώνει με τις λίγες αυτές λέξεις...