Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν στον κινηματογράφο "Δαναό" τη βραβευμένη αθλητική ταινία τού Δημήτρη Γιατζουζάκη «Τα όριά μας». Πρωταγωνιστής τής ταινίας ο κ. Γιάννης Χατζήμπεης, ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε τον άθλο τού Ironman...

Μετά τη λήξη τής προβολής τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν και να συνομιλήσουν μαζί του για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή της, την αξία τής προσπάθειας, τα στερεότυπα κ.λπ.

Τα παιδιά μας επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που έθετε η ταινία και εξέφρασαν τις σκέψεις και τον προβληματισμό τους στον κ. Χατζήμπεη, ο οποίος με τη σειρά του μοιράστηκε μαζί τους τα βιώματα και τις γνώσεις του, πετυχαίνοντας τελικά να τους ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο.

Μέσω της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης στόχος μας ήταν η ανάδειξη διαχρονικών και πανανθρώπινων αξιών, όπως η φιλία, η οικογένεια, η ενσυναίσθηση και το ιδεώδες τού "ευ αγωνίζεσθαι", που δεν αφορούν βέβαια μόνο σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά σε όλους ανεξαιρέτως.