Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης παρακολούθησαν, στο γυμναστήριο τού Σχολείου, την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική δράση χορού "We Are All Dancers" από την ομάδα "Still Pilgrim Paradox".

Η δράση περιλάμβανε παράσταση σύγχρονου χορού με στοιχεία χορών τού δρόμου καθώς και ανοιχτή συζήτηση ανατροφοδότησης, εμπλουτισμένη με στοιχεία συνεργατικής μάθησης, κινητικού αυτοσχεδιασμού, και ψηφιακής ηχητικής σύνθεσης. Με την ανάδειξη τής διαφορετικότητας η παράσταση προέβαλε αυτά που μας ενώνουν, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία του να είμαστε ο εαυτός μας, να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε και στη συνέχεια, αξιοποιώντας με πολύ δημιουργικό τρόπο την καθοδήγηση των χορευτών και τής χορογράφου, παρουσίασαν μικρές χορογραφίες, εκφράζοντας έννοιες που τα ίδια επέλεξαν, εμπνευσμένες από την παράσταση.

Η εμπειρία ενθουσίασε τα παιδιά, όχι μόνο λόγω τής πρωτοτυπίας της αλλά και επειδή τους έδειξε έναν άλλον τρόπο έκφρασης.