Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Λύκεια Εκάλης σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Σχολείων διοργάνωσαν «Ημέρα Σταδιοδρομίας», με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών τής Β΄ τάξης για τις σπουδές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις επαγγελματικές επιλογές που ανοίγονται μπροστά τους και την αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση είχαν κληθεί ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επαγγελματίες, καθώς και απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που έχουν πλέον ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δραστηριοποιούνται στον επαγγελματικό στίβο. Οι ομιλητές, μεταφέροντας την προσωπική τους εμπειρία από το πανεπιστήμιο και τα εργασιακά περιβάλλοντα στα οποία έχουν κατά καιρούς απασχοληθεί, βοήθησαν τους μαθητές να αποκτήσουν μια ρεαλιστική εικόνα τής πορείας που μπορούν να έχουν επιλέγοντας συγκεκριμένες σπουδές.

Μέσα από τον δυναμικό διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ των έμπειρων και καταξιωμένων επαγγελματιών, των νεότερων επαγγελματιών και των μαθητών, δημιουργήθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί ως προς την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, τις ήπιες δεξιότητες (soft skills) που θα χρειαστεί να αναπτύξουν τα παιδιά και τελικά τον σχεδιασμό τής ζωής τους.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Σχολείων κ. Ιωάννα Κούρτη για το Α΄ Λύκειο και κ. Κατερίνα Ζαχαροπούλου για το Β΄ Λύκειο σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Λυκείων Εκάλης κ. Ιωάννη Βακαλόπουλο (Α΄ Λύκειο) και κ. Γεώργιο Χρονόπουλο (Β΄ Λύκειο).