Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης δίωρη επιμόρφωση εκπαιδευτικών ΠΕ11 για τους παραδοσιακούς χορούς, από τον κ. Σταύρο Σπηλιάκο, διδάκτορα τού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητή στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Προηγήθηκε βιωματική διδασκαλία στην οποία συμμετείχαν οι γυμναστές/-στριες των Αρσακείων Εκάλης και ακολούθησε μεθοδολογία εκμάθησης παραδοσιακών χορών σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Στο β΄μέρος τής δράσης έλαβαν μέρος και μαθητές/-τριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, οι οποίοι χόρεψαν μαζί με τον κ. Σπηλιάκο και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ο κ. Σπηλιάκος τόνισε στους μαθητές μας την αξία και τη δυναμική τής παράδοσης, την οποία ανέδειξε ως ένα στοιχείο ζωντανό και πάντα παρόν στη ζωή μας. Εντυπωσιάστηκε, μάλιστα, από την εξοικείωση των παιδιών μας με τους παραδοσιακούς χορούς, και τη σοβαρότητα και την ευγένεια με την οποία συμπεριφέρθηκαν, αλλά και τη συστηματική δουλειά που γίνεται στο Σχολείο μας, ώστε να διατηρείται ενεργός η σύνδεση τής νέας γενιάς με τις παραδόσεις μας.