Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν σε δράση δενδροφύτευσης και ενημερώθηκαν για θέματα δασοπροστασίας.
Την πρωτοβουλία και την οργάνωση τής δράσης ανέλαβαν οι μαθητές τής Α΄ τάξης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα τής Βουλής των Εφήβων με θέμα «Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο: συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε», με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης καθηγήτριας κ. Στέλλας Κουλάδη.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν να φυτέψουν δενδρύλλια και λουλούδια στο άλσος που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κουμαριάς και Κορυδαλλού στην περιοχή τής Εκάλης. Η δράση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα τού Δήμου Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας-Εκάλης με την πολύτιμη βοήθεια τού αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Πέτρου Σφηκάκη, σε συνεργασία με τον κ. Γεώργιο Καζναφέρη, υπεύθυνο Περιβάλλοντος και Πρασίνου, και την Μ.Κ.Ο. We4All.
Τα παιδιά συνεισέφεραν στην αγορά των δενδρυλλίων, τα οποία φύτεψαν με την καθοδήγηση των υπευθύνων, και «υιοθέτησαν» την περιοχή, την οποία στο εξής θα φροντίζουν. Επίσης, ενημερώθηκαν από εθελοντές πυροσβέστες για θέματα πυρασφάλειας και δασοπροστασίας και «ξεναγήθηκαν» σε ένα πυροσβεστικό όχημα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, στο πλαίσιο τής βιωματικής προσέγγισης τής συμμετοχικότητας και τής προστασίας τού φυσικού περιβάλλοντος τής κοινότητάς τους, ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία τής δενδροφύτευσης, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσα μοιράστηκαν μαζί τους οι πυροσβέστες, συνειδητοποίησαν όχι μόνο την αξία τού εθελοντισμού αλλά και τη σημασία τής σωστής ενημέρωσης σε θέματα πυρασφάλειας. Συνειδητοποίησαν πως το + που διαμορφώνει τον σύγχρονο κόσμο είμαστε εμείς οι ίδιοι.