Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μια πολύ ξεχωριστή δράση πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας τη δεύτερη ημέρα τού διήμερου πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώθηκε φέτος στις 11 και 12 Μαΐου με τίτλο «Είμαστε Φίλοι».
Μία ομάδα 24 μαθητών μας και από τις τρεις τάξεις υποδέχθηκε και φιλοξένησε 15 μαθητές τού Α΄ Ειδικού Σχολείου Αμαρουσίου (Σικιαρίδειο), οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Διευθυντή και δασκάλους τού σχολείου τους. Είχαν προηγηθεί δύο επισκέψεις μας στο Σικιαρίδειο, στο πλαίσιο της «Πράξης Αγάπης» κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και τού Πάσχα. Σκοπός των επισκέψεών μας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των μαθητών μας με βιωματικό τρόπο σχετικά με τον αυτισμό και το σύνδρομο Άσπεργκερ.
Μετά από ένα πολύ ζεστό καλωσόρισμα στη Βιβλιοθήκη των σχολείων μας, δημιουργήθηκαν παρέες μαθητών και από τα δύο σχολεία που πέρασαν μαζί τρεις ώρες ζωγραφίζοντας, παίζοντας ποδόσφαιρο και διασκεδάζοντας στο εργαστήριο πληροφορικής. Η υπευθυνότητα και η ζεστασιά που έδειξαν τα παιδιά μας ανταποδόθηκε με τη χαρά και το χαμόγελο στα πρόσωπα των φίλων μας.
Τέτοιες στιγμές αυθόρμητης προσφοράς αγάπης ομορφαίνουν τη ζωή όλων μας στο σχολείο και μας βοηθούν να καταλάβουμε με τον πιο αληθινό τρόπο, ότι ο σεβασμός και η φιλία είναι ο καλύτερος δρόμος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, όσο διαφορετικοί και εάν είναι αυτοί.
Τα παιδιά τού Σικιαριδείου μάς χάρισαν ένα πίνακα, στον οποίο είχαν ζωγραφίσει «το δέντρο της φιλίας». Εμείς τους προσφέραμε ένα δέντρο δάφνης, για να το φυτέψουν στο σχολείο τους και να συμβολίζει τη φιλία μεταξύ μας.
Τη διοργάνωση τής επίσκεψης είχαν η υποδιευθύντρια κ. Αγγελική Σούλη (μαθηματικός) και οι θεολόγοι κ. Μαρία Μενή και κ. Λάσκαρης Ιατρόπουλος, ενώ οι δραστηριότητες των παιδιών έγιναν με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών, κ. Κυριακής Πρεβενιού, των καθηγητριών Πληροφορικής κ. Αδαμαντίας Ξηρίδου και κ. Πολυξένης Σιούτη, και τού γυμναστή κ. Λάμπρου Παπαναστασίου.