Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Σε ατμόσφαιρα χαράς αλλά και συγκίνησης και με ανάμικτα συναισθήματα, πραγματοποιήθηκε η αποφοίτηση των μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, στις 23 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο των Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης.
Η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού, αποχαιρετώντας τους μαθητές, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Στο ταξίδι με τους δασκάλους σας καταλάβατε πολλά για τον κόσμο γύρω σας, εκείνοι σας γνώρισαν ανθρώπους-πρότυπα και έργα σπουδαία, για να σας εμπνεύσουν τη διάθεση και τη θέληση τής δημιουργικότητας, τής προόδου και τής προσφοράς. Εκείνοι φώτιζαν το μυαλό σας μέρα με τη μέρα χτίζοντας γνώσεις και σμίλευαν στην ψυχή σας συναισθήματα και αρετές.
Γιατί η γνώση, παιδιά, έχει αξία όχι όταν απλώς φορτώνει το μυαλό, αλλά όταν γλυκαίνει και την ψυχή, όταν στολίζεται από ανθρωπιά και σεβασμό. Τότε γίνεται θησαυρός, αντανακλά στη μορφή, μορφώνει. Πυξίδα στο ταξίδι σας είχατε αυτές τις αρχές, με αυτές ταξιδεύουμε σε αυτά τα Σχολεία χρόνια και χρόνια και γι'  αυτό καμαρώνουμε τους μαθητές μας, όπως εσάς σήμερα.

Αγαπημένα μου παιδιά, στα 15 σας χρόνια με τα εφόδια που σας έδωσε το Σχολείο σας πρέπει να σκέφτεστε έναν νέο κόσμο χωρίς να εμποδίζεστε από την ομίχλη τού σήμερα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σχέδιά σας πράγματι θα πετάξουν πάνω από σύνορα κι εσείς θα προχωράτε με ανοικτό μπροστά σας τον ορίζοντα. Στο χέρι σας είναι η δική σας εξέλιξη, μη το ξεχνάτε και μην το φοβάστε.»
Στους αποφοίτους απηύθυναν χαιρετισμό η πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων τού Σχολείου κ. Βασιλική Μωραΐτη, ο πρόεδρος τού 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου Εμμανουήλ Κατεβάτης και η μαθήτρια Θεοδώρα Μιχαλολιάκου.
Τους μαθητές κάλεσαν ονομαστικά οι υπεύθυνοι καθηγητές των τμημάτων προκειμένου να παραλάβουν το απολυτήριό τους αλλά και αναμνηστικά δώρα από τον Σύλλογο Καθηγητών και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων τού Σχολείου.
Τη διοργάνωση τής γιορτής, την επιμέλεια των κειμένων, την ψηφιακή επεξεργασία και την προβολή των σχολικών εκδηλώσεων ανέλαβαν οι καθηγήτριες κ. Αικ. Κατσιάνου και Μ. Φιλιππάκου.
Υπεύθυνη για τη μουσική διδασκαλία των τραγουδιών που πλαισίωσαν την εκδήλωση ήταν η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μαρία Τασσοπούλου.
Την παρουσίαση, τέλος, τής γιορτής αποφοίτησης ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Κυριακή Πρεβενιού.