Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου οι μαθητές των Α΄ και Β΄ Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης παρακολούθησαν τον εορτασμό τής επετείου τής εξέγερσης των φοιτητών τού Πολυτεχνείου, το 1973.
Μαθητές και  των δύο γυμνασίων παρουσίασαν λογοτεχνικά κείμενα τής περιόδου τα οποία αποτύπωναν την ευαισθητοποίηση των λογοτεχνών απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς τής Ελλάδας.
Επίσης μέσα από μια λιτή αλλά περιεκτική προβολή των γεγονότων που οδήγησαν στην εξέγερση, καθώς και των συνεπειών που αυτή προκάλεσε, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους παρευρισκομένους είτε να θυμηθούν είτε να γνωρίσουν την ένταση εκείνων των ημερών.
Ο διάλογος μεταξύ των ιστορικών γεγονότων και των λογοτεχνικών κειμένων ανέδειξε τον σεβασμό με τον οποίο πρέπει διαχρονικά να αντιμετωπίζουμε τις επιλογές δράσης νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων ενάντια σε καθεστώτα βίας και απολυταρχίας.
Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση τής εκδήλωσης ήταν οι καθηγητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης: κ. Σοφία Κοντονίκα (φιλόλογος), Γιώργος Κωνσταντακάκης (φιλόλογος) και Μαρία Τασσοπούλου (μουσικός).
Από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης υπεύθυνες ήταν οι καθηγήτριες κ. Ευθυμία Σιαδά (φιλόλογος), Φανή Αβρανά (μουσικός) και Ζηνοβία Κωτσόπουλου (Καλλιτεχνικών).