Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τού Αγγλικού τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα e-Twinning. Το eTwinning είναι δράση τού Comenius, τού προγράμματος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα σχολεία. Μέσα από το πρόγραμμα, μαθητές σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση τής τεχνολογίας, συνεργάζονται και ανταλλάσσουν πληροφορίες, γνώσεις και εμπειρίες. Στο πλαίσια τού προγράμματος, τα παιδιά τού Σχολείου, μέχρι στιγμής, συμμετέχουν σε δύο έργα (projects).
Το πρώτο, που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2016, είχε τίτλο «What is school like in your country?». Οι μαθητές αντάλλαξαν πληροφορίες για τις χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία) και τα σχολεία τους . Μέσα από τις κοινές δράσεις με τους άλλους μαθητές καλλιεργήθηκε η επικοινωνιακή ικανότητα στην ξένη γλώσσα, πρωταρχικός στόχος τού προγράμματος, η οποία αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας και παρέχει στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν άμεση αντίληψη για τους ανθρώπους και τον πολιτισμό άλλων χωρών
Το δεύτερο project, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάιο 2017, έχει τίτλο «That is my life» και βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο οι μαθητές συνεργάζονται με συμμαθητές τους από 8 σχολεία τής Ευρώπης (Γαλλίας, Γερμανίας, Νορβηγίας, Ελλάδας, Κροατίας, Λετονίας, Τσεχίας, Πολωνίας), με στόχο την επικοινωνία και τη διάχυση πληροφοριών σχετικά με την καθημερινή τους ζωή, τη σχολική ρουτίνα, την πόλη τους, τα ενδιαφέροντά τους, καθώς και την κουλτούρα και τον πολιτισμό τής χώρας τους, προκειμένου να γνωριστούν καλύτερα με τους Ευρωπαίους γείτονές τους.