Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τα τμήματα Α΄ 2 και Α΄4 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο τής πρώτης διδακτικής τους εξόρμησης, επισκέφθηκαν τη διαδραστική έκθεση «Van Gogh Alive – The experience», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρόκειται για μια τρισδιάστατη εικαστική πρόταση που συνθέτει ένα πολυθέαμα.
Μια μοναδική παρουσίαση όλων των έργων τού μεγάλου Oλλανδού ζωγράφου όχι με τον καθιερωμένο τρόπο, αλλά με μια μέθοδο που αναδεικνύει νέες οπτικές γωνίες και προοπτικές και που αφηγείται ταυτόχρονα την ιστορία τού δημιουργού, περιγράφει το ιστορικό, κοινωνικό αλλά και πολιτισμικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτός μεγαλούργησε, καταγράφει και αναλύει τις δημιουργικές του περιόδους και αλληλοεπιρροές, διεισδύει και αγγίζει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του. Έτσι, προβάλλει στην ουσία ολόκληρο τον κόσμο του.
Οι μαθητές για να περιηγηθούν στην έκθεση προετοιμάστηκαν κατάλληλα τόσο για τη ζωή και το έργο όσο και για την τεχνική τού μεγάλου ζωγράφου στο μάθημα των Καλλιτεχνικών από την καθηγήτριά τους κ. Κυριακή Πρεβενιού.
Τους μαθητές συνόδευσαν σε αυτήν την εκπαιδευτική επίσκεψη η Υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ. Αγγελική Σούλη (μαθηματικός) και οι κ. Ιωάννα Τσεκούρα (φιλόλογος), Μαργαρίτα - Ματθίλδη Νικολαΐδου (καθηγήτρια Γαλλικών) και Κυριακή Πρεβενιού (καθηγήτρια Καλλιτεχνικών).