Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο Αθλητικό γεγονός του πλανήτη και είναι σημαντικό ότι τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας είναι στραμμένα στην έναρξη αυτού του γεγονότος με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου, η οποία ξεκινά το μεγάλο της ταξίδι για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠιονγκΤσανγκ 2018» στη Νότια Κορέα.

Στη φετινή τελετή Αφής  παρέστη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας, διοργανώτριας χώρας, δίνοντας το μήνυμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, υπουργοί και υφυπουργοί, μέλη της Δ.Ο.Ε και εκπρόσωποι άλλων χωρών.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε την ομάδα "Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων" (παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Αγωνιστική Διοργάνωση Γενικής Γυμναστικής "World Gym For Life Challenge" στη Νορβηγία), που παρουσίασε ένα υπερθέαμα γυμναστικής και χορού. Μέλη της ομάδας αυτής είναι και δύο δικά μας παιδιά, δύο μαθήτριες της Γ' τάξης του Α' Αρσακείου- Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, η Αθανασία Φυτά και η Χρυσάνθη Τζαβέλλα, οι οποίες έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Οι δύο μαθήτριες συμπληρώνουν: «Η εμπειρία ήταν καταπληκτική και μοναδική.  Ήταν, πραγματικά, τιμή μας που  παρευρεθήκαμε σε ένα τέτοιο γεγονός! Οι πολλές ώρες προπόνησης άξιζαν τον κόπο, αφού το αποτέλεσμα μάς δικαίωσε.  Ήταν, αδιαμφισβήτητα, μια εμπειρία πρωτόγνωρη για εμάς και θέλαμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε επάξια σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση!»