Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 τα τμήματα Β΄3 και Β΄4 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφθηκαν την έκθεση «Γλωσσόpolis: Περιηγήσεις στη Νέα Ελληνική» στον χώρο τής Βιβλιοθήκης τής Βουλής των Ελλήνων, στο κτήριο τού πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου τής οδού Λένορμαν.
Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Μπενάκειος Βιβλιοθήκη τής Βουλής των Ελλήνων και ο Σύνδεσμος Υποτρόφων τού Ιδρύματος Ωνάση.
Με στόχο τη διάχυση τής γλωσσολογικής γνώσης με τρόπο εύληπτο στο ευρύ κοινό, επιχειρείται να αναδειχθούν, μέσα από πολυτροπικά εκπαιδευτικά εργαλεία και διαδραστικές πρακτικές, οι διαφορετικές εκφάνσεις τής γλώσσας μας στη συγχρονία της και η διεθνής απήχηση και σημασία της.
Με τη βοήθεια απτικών εκθεμάτων, ψηφιακών γλωσσικών δραστηριοτήτων και συμβατικών κειμένων οι μαθητές ενημερώθηκαν για διάφορα ζητήματα που αφορούν στη Νέα Ελληνική (γεωγραφικές ποικιλίες, γλώσσα των νέων, γλώσσα τής πολιτικής, greeklish), αλλά και πειραματίστηκαν βιωματικά με τη γλώσσα παίζοντας κρεμάλα, λύνοντας σταυρόλεξα και κουίζ, κάνοντας ασκήσεις αντιστοίχισης κ.ά.
Τη γενική επιμέλεια τής έκθεσης έχει η γλωσσολόγος δρ Μαρία Καμηλάκη, μία από τις τρεις συγγραφείς τού βιβλίου «Πιπέρι στο στόμα». 
Μετά την περιήγησή τους στην έκθεση τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο παράρτημα τής Μπενάκειου Βιβλιοθήκης και στην Αρχειοθήκη όπου ενημερώθηκαν για τους τρόπους συντήρησης παλαιών βιβλίων και επεξεργασίας των προσωπικών αρχείων ενός συγγραφέα. 
Τους μαθητές συνόδευσαν οι κ. Σταματίνα Κουρή (φιλόλογος), Μαρίνα Μηλιδώνη (φιλόλογος) και Μαρία Παπίδα (θεολόγος).