Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές των τμημάτων Α΄1 και Α΄2 τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν σε ένα δίωρο βιωματικό σεμινάριο κεραμικής, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο τού εργαστηρίου Χημείας τού Σχολείου μας.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον αγγειοπλάστη κ. Σταμάτη Φιλιππαίο και τη βοηθό του κ. Μαργαρίτα Φιλιππαίου για την αρχαία τέχνη τής αγγειοπλαστικής.
Με εύληπτο και άμεσο τρόπο τα παιδιά έμαθαν για την προέλευση τού πηλού και τη χρηστικότητα των κεραμικών σκευών από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια.
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το γήινο υλικό τού πηλού και δημιούργησαν με την τεχνική τής πηλοπλαστικής ένα χρηστικό αντικείμενο.
Αξιοποιώντας τη φαντασία τους και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι μαθητές έδωσαν σχήμα στον άμορφο πηλό και δημιούργησαν μοναδικά έργα...
Το σεμινάριο έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων των Αρχαίων Ελληνικών και τής Αρχαίας Ιστορίας και με στόχο τη εξοικείωση των μαθητών με τα αρχαία επαγγέλματα και την αρχαία τέχνη τής κεραμικής.
Την πρωτοβουλία τής δραστηριότητας είχε η φιλόλογος κ. Σταματίνα Κουρή.