Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο οι μαθητές των Α΄ και Β΄ Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων Εκάλης προβληματίζονται για το μέλλον τους και τις επαγγελματικές τους επιλογές.
Έχοντας συναίσθηση των ανησυχιών τους και εφαρμόζοντας τον θεσμό τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού τα συγκεκριμένα Σχολεία διοργάνωσαν, την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018, την «Ημέρα Σταδιοδρομίας» για τους μαθητές τής Γ΄ τάξης.
Οι μαθητές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, παρακολούθησαν εισηγήσεις από 34 ομιλητές - ειδικούς διαφόρων επαγγελματικών ειδικοτήτων σχετικά με τη φύση διαφόρων επαγγελμάτων και με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για την άσκησή τους.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους ομιλητές και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σε θέματα σχετικά με την επιλογή σπουδών αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν στη σύγχρονη αγορά εργασίας. 
Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από γονείς των μαθητών τής Γ΄ τάξεως και άλλους διακεκριμένους επαγγελματίες, οι οποίοι δέχτηκαν πρόθυμα να συνεργαστούν με το Σχολείο και να εκθέσουν στα παιδιά την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία.
Μέσα από τον δυναμικό διάλογο που αναπτύχθηκε με τους ομιλητές οι μαθητές απέκτησαν γόνιμους προβληματισμούς ως προς την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος αλλά και τον σχεδιασμό τής ζωής τους. Υπεύθυνες για την οργάνωση τής ημερίδας ήταν οι καθηγήτριες-Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ιωάννα Κούρτη και Αικατερίνη Ζαχαροπούλου.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα τής εκδήλωσης εδώ