Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μια ξεχωριστή γιορτή για τον εορτασμό τής επετείου τής 25ης Μαρτίου 1821 παρουσίασαν μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στο θέατρο των Σχολείων. Η γιορτή με τίτλο «Στον νου μου μονάχα την Ελλάδα εγώ κρατώ και θέλω!» ήταν αφιερωμένη στον Ιωάννη Καποδίστρια.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον πανηγυρικό λόγο, που εκφώνησε ο φιλόλογος τού Σχολείου κ. Γεώργιος Κωνσταντακάκης. Ακολούθησε σύντομη εισαγωγή από τη Διευθύντρια κ. Μαρία-Άννα Φαφαλιού, η οποία εξήγησε ότι βασικοί συντελεστές τού θεατρικού δρώμενου ήταν μαθητές τής Γ΄ τάξης, οι οποίοι μελέτησαν τη ζωή και τη διπλωματική πορεία τού Καποδίστρια στο πλαίσιο τής Ζώνης Πολιτισμού και Εκπαίδευσης και ότι στόχος τής εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί ο Καποδίστριας ως οικουμενική προσωπικότητα μέσα από την ευρωπαϊκή του πορεία και το διπλωματικό του έργο για την ενίσχυση τού αγώνα τού ’21.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο, που πλαισιώθηκε από πλούσιο ιστορικό οπτικοακουστικό υλικό, και τραγούδια από τη χορωδία τού Σχολείου, ενώ μαθητές και μαθήτριες των Β΄ και Γ΄ τάξεων χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία και την Ήπειρο. Στη γιορτή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων τού Σχολείου.
Υπεύθυνοι για την εκδήλωση ήταν οι φιλόλογοι κ. Ιουλία Παπαβασιλοπούλου, Σοφία Κοντονίκα και Αικατερίνη Κατσιάνου, η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Μαργαρίτα- Ματθίλδη Νικολαΐδου, ο θεατρολόγος κ. Κώστας Θεοδώρου, η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μαρία Τασσοπούλου,  η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Αργυρώ Γεωργουλέα και η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Κυριακή Πρεβενιού.